Confectii din fier forjat

Ce este fierul forjat?

Daca ne raportam la niste definitii simple, fierul forjat nu este altceva decat materialul traditional al fierarului. Acesta urma sa fie prelucrat manual, prin repetate lovituri de ciocan, pana prinde o forma dorita. Astfel rezulta acel fier forjat, care prezinta o rezistenta mai mare decat daca ai obtine aceiasi piesa prin turnare.

Confectii din fier forjat

In prezent au aparut multe tipuri de confectii din fier forjat, acestea fiind mai ales porti si garduri din fier forjat, balustrade, grilaje sau chiar balcoane. Prin procesul de prelucrare a foerului forjat, se optine o rezistenta mai mare a materialului, ruginirea este mult mai lenta, ceea ce il face o optiune foarte dorita de clienti.

confectii din fier forjat craiova
confectii porti fier forjat craiova

TEHNOLOGII DE PRELUCRARE FIER FORJAT

Profilele metalice prelucrate si forjate la temperaturi inalte sunt cu mult mai durabile decat cele turnare sau prelucrate pe masini. Prin diverse procese tehnologice acestea pot lua diferite forme sau modele.

Ductibilitatea fierului forjat este o caracteristica foarte importanta. Se refera la capacitatea fierului de a fi modelat, dar volumul nu se schimba. Astfel, orice forma ar primi in final, rezistenta ramane aceiasi.

Procesarea fierului forjat se face la temperaturi foarte mari, acestea se incadreaza in general intre 650 si 900 de grade Celsius.

Design

Componentele individuale ale unui design de fier forjat sunt adesea tije simple sau torsadate. Ele sunt adesea compuse ca o serie de elemente drepte, paralele sau combinate, cu un design repetat al unei forme geometrice. În cazul în care două elemente curbate sunt tangente, ele sunt în mod caracteristic fixate împreună cu benzi sau gulere, mai degrabă decât prin sudare.

Grilele formate din două serii de tije paralele cu diametru mic, o serie perpendiculară pe cealaltă, au fost uneori intercalate sau țesute. În funcție de adâncimea reliefului, se pot folosi diferite tehnici de fabricare; orizontale, repoussé sau tridimensionale.

Se utilizează, în general, foi de 1,6 milimetri. Configurația generală a modelării se obține prin baterea spatelui foii; detaliile finale sunt „brodate” pe față. Cu cât detaliile sunt mai fine, cu atât mai mult trebuie să lucrați atunci când fierul este rece. Mai multe informatii (EN) : WIKI

Categorii confectii din fier forjat

ASDR Constructii Craiova produce o gama larga de confectii din fier forjat:

  • porti si garduri din fier forjat
  • balcoane din fier forjat
  • balustrade din fier forjat
  • grilaje din fier forjat

Mai multe modele pot fi vazute in PROIECTE

SUNATI !