DEBITARE CU PLASMA

Procesul de bază de tăiere/debitare cu plasma presupune crearea unui canal electric de gaz supraîncălzit, ionizat electric din capul de taiere, prin piesa de prelucrat care urmează să fie tăiată, formând un circuit electric complet înapoi la capul de taiere cu plasmă. Acest lucru se realizează printr-un gaz comprimat suflat printr-o duză focalizată la viteză mare spre piesa de lucru. Se formează un arc electric, arcul ionizează gazul care creează plasmă. Electricitatea călătorește prin plasmă și căldura se topește prin piesa de lucru. O mare parte din plasmă și gaz cu viteză mare aruncă metalul topit la cald, separând astfel, adică tăierea piesei de lucru.

Debitarea cu plasma este un mod eficient de a tăia materiale subțiri și groase deopotrivă. Deoarece debitarea cu plasma produce un „con” foarte fierbinte și foarte localizat, aceasta este extrem de utila pentru tăierea foilor de metal în forme curbe sau în unghi.

debitare cu plasma craiova

Avantaje debitare cu plasma

 

 • Viteză, productivitate mare si costuri reduse pentru gama ceea mai
  uzuală de grosimi de tablă
 • Siguranţă în exploatare – plasma nu utilizează gaze cu risc de aprindere
  sau explozie, doar aer, oxigen si curent electric
 • Flexibilitate în alegerea materialului – pe lângă oţeluri carbon, plasma
  poate tăia aluminiu, oţel sau inox– orice metal care conduce
  electricitate

Masina de debitare cu plasma Hypertherm & Fratelli Farina

ASDR Constructii poate debita cu plasma table groase de otel sau inox pana la 50mm sau de aluminiu groase pana la 25mm, cu un pat de lucru de 2500x6000mm.

Pentru oferte ne puteti lasa un mesaj AICI .

De ce sa aleg debitarea cu plasma?

Procesul de debitare cu plasma este cel mai rapid procedeu pentru taierea foilor de tabla cu grosimi pana la 40mm.

Cat de precisa este debitarea?

Instalatia noastra de debitare este de tip CNC, si poate fi reglata astfel incat putem obtine cele mai precise taieturi, esentiale pentru imbinarile perfecte ale pieselor.

Debitarea tablelor cu plasma este costisitoare?

Debitarea cu plasma este unul din cele mai economice si rapide tipuri de debitare (raport calitate-pret) . Noi va asiguram un pret corect si avantajos.

SUNATI !